VOLEN DESALLOTJAR LA INDÚSTRIA!

OKUPEM, ARRELEM, #SomBancsExpropiats

És indiscutible que en el darrer any s’han intensificat els atacs sobre els centres socials, casals i ateneus okupats i autogestionaris de la ciutat de Barcelona i, el CSOA La Indústria no és una excepció. Jutges, administració pública i especuladors urbanístics ja han posat el seu punt de mira sobre el número 181 del carrer Indústria, una antiga oficina de Caixa Catalunya en desús, que ja fa 8 mesos que està arrelant a la zona i que, a poc a poc, s’ha convertit en un dels espais de referència del teixit associatiu del barri. Els tallers, les xerrades, els debats, el cooperativisme de consum, la biblioteca crítica, els cinefòrums, les assemblees de col·lectius i moltes més activitats i esdeveniments es troben en perill. El dia dos de desembre ja tenim citació judicial i tot indica que intentaran que el procés sigui ràpid.

 

Així, ens sumem a la llista de “bancs expropiats” sota amenaça, juntament amb el Banc Expropiat de Gràcia i el Casal Popular Tres Lliris que ja es troben amb un desallotjament imminent. El que totes sabem, és que la gran mobilització popular que va posar a l’ajuntament contra les cordes i que va aturar l’enderroc del CSA Can Vies, no va ser un fet aïllat sinó una petita llavor que sens dubte tornarà a aflorar aquesta tardor i aquest hivern i cada cop que un espai alliberat perilli. I nosaltres, no serem menys.

 

Actualment la propietat de l’edifici  és de SIR Apartments SL, de Jose Maria Sentis Valls, una empresa que es dedica a l’explotació i l’administració d’allotjaments turístics extra hotelers, la compravenda de finques urbanes i rústiques i a la realització d’obres i de construcció de diversos tipus. La lluita pel CSOA La Indústria s’emmarca en un context més ampli que la simple disputa per un espai, forma part del conflicte latent que estem vivint entre la Barcelona de l’especulació urbanística, de la sobredimensionada indústria turística, dels desnonaments, dels desallotjaments, de l’exclusió social, de la precarietat i la Barcelona de l’autogestió veïnal, dels moviments socials i populars, del suport mutu, de la cooperació i de la solidaritat.

 

A partir d’aquest moment engeguem la campanya contra el desallotjament del CSOA La Indústria, que, per suposat, es quedarà al barri sigui quina sigui la resolució del jutge. Desobeïrem, resistirem, seguirem okupant i sota cap concepte marxarem. Defensem els espais okupats, autogestionaris i comuns!

 

LA INDÚSTRIA ÉS DEL BARRI!

Assemblea del Centre Social Okupat i Autogestionari La Indústria

 (novembre del 2014)

6 pensaments sobre “VOLEN DESALLOTJAR LA INDÚSTRIA!

  1. Retroenllaç: Campanya #DefensemCSOALaIndústria 17 de gener, 12h a Av Gaudí/Marina | CSOA La Indústria

  2. Retroenllaç: NO AL DESALLOTJAMENT DE LA INDUSTRIA: EN ACCIÓ DISSABTE 17 GENER | Assemblea Drets Socials Eixample

  3. Retroenllaç: Defensem el CSOA La Indústria! Convocatòria el 17 de gener a les 12h a Av Gaudí/Marina | Arran Sagrada Família

  4. Retroenllaç: CONCENTRACIÓ contra el desallotjament de La Industria | Assemblea Drets Socials Eixample

  5. Retroenllaç: Al maig, resistència a raig – CSOA La Indústria | Arran Sagrada Família

  6. Retroenllaç: Jornades de resistència al CSOA La Indústria –

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s