inauguració del Centre Social Ocupat Autogestionari La Indústria. Carrer industria181. Metro Hospital de Sant Pau. BCN

cartellwebcorregit

mb el desallotjament del Centre Social Autogestionat Can Vies es tornà a posar el focus d’atenció, en format espectacle, en el que els mitjans de comunicació etiqueten de problema okupa. El fenomen social de l’okupació malgrat les seves contradiccions i possibles errors, i fent front a la criminalització constant posa sobre la taula solucions clares i col·lectives als abusos del capitalisme sobre les nostres vides quotidianes.
 
Nosaltres, okupem com una forma de resistència a la privatització dels espais públics de la nostra ciutat a través de  l’expropiació d’immobles obtinguts gràcies a l’especulació financera i  urbanística. Aquestes propietats, a pesar del que acostuma a afirmar  l’oficialisme, no provenen de l’estalvi de gent treballadora sinó de la seva explotació mitjançant l’apropiació de la plusvàlua del  treball assalariat i de l’estafa creditícia, així com de l’apropiació  privada d’espais col·lectius.
 
En el cas de Indústria 181, la propietat prové del traspàs de capital immobiliari i financer (Caixa Catalunya) al sector turístic ja que l’actual propietat la detenta una empresa dedicada a invertir en hotels i apartament turístics.
 
Nosaltres, veïnes i veïns del barri i de classe treballadora, exercim  el nostre dret a recuperar un espai sense ús, abandonat durant  anys, fruit de l’especulació i l’amo del qual va ser un banc i és ara una immobiliària, ambdues empreses privats que fan negoci amb el nostre dret a l’espai públic i a la vivenda digna. 
 
Nosaltres no estem robant la propietat provinent del treball de la  gent. És precisament al revés: estem recuperant espais que les empreses  s’apropien a través de l’estafa, l’engany i la usura per posar-los al servei de la comunitat.
 
Nosaltres, alliberem aquest banc de la foscor i del silenci, per omplir-lo de vida i volem que sigui un espai obert al barri per anar creant el món que volem. 
 
Nosaltres creiem en un model de ciutat on els barris i les persones que hi viuen siguin les principals protagonistes i no en el model que ens obliga a viure d’una forma individualista i capitalista que només beneficia la butxaca d’uns pocs i precaritza les nostres vides.
 
Avui estem aquí per expressar el nostre rebuig més profund a la casta política, financera i empresarial que ens vol cada dia més febles traient-nos els espais que fem servir per a practicar noves formes de viure juntes i organitzades. Volem construir una alternativa que ens permeti coneixe’ns, practicar el suport mutul’autogestió i la solidaritat entre nosaltres.
 
Per  tot això, i en defensa de les llibertats i els projectes autogestionats  de la nostra ciutat, demanem al veïnat no només el seu recolzament  sinó també la seva participació activa en aquest nou espai recuperat.
Les ciutats i els barris són per qui els dóna vida.
CSOA La Indústria
 

Deixa un comentari